Categorías
Activitat 1

A1. Valoració d’una font: Imagina Cine: Colectivo de Cine Digital (Eulàlia Català)

Títol del web: Imagina Cine

Portada del blog Imagina Cine

Url: http://www.imaginacine.com/

Descripció del web

Imagina Cine és un blog creat per un grup de professionals del cinema i la televisió. Aquest projecte sorgeix després de valorar la situació actual a l’accés dels mitjans cinematogràfics i televisius per part dels joves professionals de l’àmbit.
Imagina Cine té una vocació solidària i associacionista, adoptant d’aquesta manera una nova fórmula com a col·lectiu digital gestionada per tots els professionals del blog.

Una característica molt interessant d’aquest blog és que, a banda de donar a conèixer els seus projectes, estan creant una escola de cinema i televisió. Actualment, es troben a la primera etapa d’aquesta, que consisteix a integrar l’equip i els nous projectes futurs. Cal destacar que, a banda de tractar el cinema social, Imagina Cine també està especialitzat en cinema documental, ja que realitza sèries on es plasmen cultures de diferents països.

Es tracta d’un blog d’informació primària perquè tot allò que publica és original i propi. Respecte a les altres categories de font d’informació, és una font digital, especialitzada en cinema i majoritàriament d’abast nacional (espanyol). Cal recalcar que disposa d’alguns projectes que estan destinats a un públic més internacional, ja que s’han gravat per molts altres països i, per tant, tenen un abast més ampli.

Valoració

1. Autoria

Imagina Cine compta amb un apartat de «Quién somos» on s’explica l’equip de professionals que formen aquest blog. La informació que s’hi proporciona està molt ben explicada i detallada. A més a més, de cada membre de l’equip de treball hi ha una descripció molt completa de la seva formació, dels projectes on també ha participat, dels seus gustos respecte al món cinematogràfic i a què es dediquen dins d’Imagina Cine.

El director del projecte és Patxi Grande. Dins del seu apartat s’enllaça la seva pàgina web personal: http://www.patxigrande.com/. Grande és un entès del món cinematogràfic i al llarg de la seva vida ha realitzat molts projectes audiovisuals; des de musicals fins a programes de viatges i viatgers.

D’altres col·laboradors són Rafa Merino que és la productora executiva, Álvaro Jarabo que és el director de fotografia i professionals del sector com: il·lustradors, dissenyadors o compositors de música i so.

Puntuació: 3 – Nivell Alt
En general, aquesta secció la valoro molt positivament amb un 3 (nivell alt) com a nota. Trobo que tota la informació queda molt detallada i, a més a més, s’hi afegeixen també fotografies de cadascun dels membres de l’equip i també enllaços externs que crec que ajuden a pujar la qualitat del blog. Per últim, suma punts que el director sigui especialista en el tema i que els col·laboradors siguin professionals del seu sector.

2. Qualitat del contingut

Respecte a l’abast el contingut d’Imagina Cine, consta bàsicament de tres apartats: el primer, on s’explica per què sorgeix el cinema social i per què té un gran pes avui en dia; el segon, on s’explica la passió que té l’equip pel cinema documental i, per últim, hi ha un apartat per cada un dels projectes que realitzen d’aquests dos àmbits que moltes vegades estan relacionats entre si. A banda també té un apartat de curtmetratges on s’expliquen les produccions que han fet en aquest format. És interessant, també, tenir en compte que el blog disposa de totes les entrevistes que els hi fan tant per televisió com per ràdio.

Pel que fa a la quantitat d’informació, no publica gaire posts. És una pàgina web que només en publica quan es tracta de projectes que realitzen. Per tant podem considerar que l’actualització del contingut hauria de ser major i publicar informació més sovint tenint en compte que es tracta d’un blog especialitzat en cinema social i documental. Cal dir, però, que cada post és bastant complet, ja que incorpora imatges i vídeos i està molt ben desenvolupat. La coherència del web és prou correcta perquè l’estructura de tots els posts és la mateixa.

Puntuació: 2 – Nivell Mitjà
Valoro aquest apartat amb un 2 perquè considero que hi hauria d’haver més publicacions. Tot i això, la qualitat de la informació que proporciona és molt alta. Remarco que en tractar-se d’una pàgina web més enfocada als seus projectes puc entendre que no es publiquin tanta informació. Malgrat això, trobo que seria interessant seguir una continuïtat dels seus projectes publicant les diferents etapes de cada un i no només el resultat final. Com ho estan fent, per exemple, amb la creació de l»Escuela de Cine» on van publicant per quina etapa es troba el projecte.

3. Aspectes formals
Respecte a la llegibilitat dels textos, és correcta, ja que estan escrits sobre un fons blanc i les lletres són grises fort. La mida de la lletra la trobo ideal perquè no és ni gran ni petita i és entenedora. S’utilitza la negreta per destacar allò que és més important i el blau per marcar els enllaços externs, els «read more» i alguns subtítols importants com el nom de cada membre de l’equip. És un fet que valoro ja que es distingeix molt bé cada un dels paràgrafs.

L’organització de la informació és òptima. Aquesta està molt ben estructurada i molt clara. La web compta amb un menú principal on es destaquen els apartats més rellevants. A més a més, disposa d’un cercador on pots buscar per paraules clau allò que busques dins del blog. També dedica una part a les xarxes socials on podem saber més sobre Imagina Cine com ara Instagram, Twitter o YouTube. M’agrada molt que hi hagi per cada xarxa la seva emoticona amb el seu color pertinent i que al clicar a sobre ja et dirigeixi a aquesta.

Trobo a faltar que a cada entrada no hi hagi la data en què s’ha publicat. I també que a l’inici no hi hagi una petita introducció on s’expliqués millor el contingut del blog més enllà del «Quién somos», ja que no acaba de quedar del tot clar. Per exemple que comentessin què podem trobar-hi i de quina manera.

Puntuació: 2 – Nivell Mitjà
Puntuo aquest apartat amb un 2, ja que, malgrat que compta amb aspectes molt positius, n’hi ha alguns de negatius que podrien millorar. Per exemple, seria interessant que comptés amb un apartat de preguntes freqüents o d’ajudes i explicacions. I, també, que l’apartat de «Contacto» canviés de lloc perquè es troba al final de tot amb la política de privacitat i pot ser difícil de trobar.

Deja un comentario